De vraag naar koopwoningen in Groningen is zo groot, dat het aanbod het niet meer bijhoudt. Als gevolg wordt er vaak ver boven de vraagprijs geboden en is er weinig bedenktijd. Ook Martin merkte dat het moeilijk was om een huis te kopen in deze tijd en heeft daarom hulp ingeschakeld van Pandomo Makelaars. Samen met Pandomo Makelaars is het hem gelukt om de woning te kopen die hij graag wilde, zonder teveel te betalen.

“Het was 100% de juiste beslissing om een aankoopmakelaar in te schakelen”

Martin vertelt: “Ik ben na mijn studie meteen gaan werken. Nu, een aantal jaar verder, vond ik het tijd om een eigen woning te kopen in Groningen. Ik was op zoek naar een eengezinswoning of appartement. Het liefst een woning met minimaal twee slaapkamers, gelegen in een rustige buurt en vlakbij de uitvalswegen. Daarnaast wil ik geen gedoe met parkeren. Bij de woning moest dus voldoende parkeergelegenheid zijn.' 

Martin ging eerst zonder aankoopmakelaar een aantal woningen bezichtigen. “Ik had al een aantal woningen bezichtigd en heb zelfs al een paar keer een bod uitgebracht. Eén van de woningen waar ik een bod op had uitgebracht stond in de verkoop bij Pandomo Makelaars. De dag erna werd ik gebeld dat mijn bod helaas niet was geaccepteerd. Ik ben vervolgens in contact gekomen met Bea Hakkeling (aankoopadviseur bij Pandomo Makelaars) en samen hebben wij mijn situatie doorgenomen. Dit was een erg fijn gesprek en ik heb daarna besloten om samen met Pandomo Makelaars op zoek te gaan naar een nieuwe woning voor mij.”

Op de vraag waarom hij een aankoopmakelaar wilde inschakelen antwoordt Martin het volgende: “De markt in Groningen is op dit moment moeilijk. Ik had al meerdere keren een bod uitgebracht op een woning, maar ik viste steeds naast het net. Wat ik ook lastig vond is dat ik eigenlijk niet goed wist welk bod ik moet uitbrengen. Hoe zorg je ervoor dat het een marktconform bod is en dat ik niet veel te veel of te weinig bied? Met een aankoopmakelaar haal je die expertise in huis.”

De woning aan de Jacob van Hattumstraat was de eerste woning die Martin heeft bezichtigd met Pandomo Makelaars. “Bea stuurde mij deze woning via de mail, die eigenlijk al verkocht was maar terug in de verkoop kwam. Ik was gelijk enthousiast. Wij hebben toen meteen een bezichtiging ingepland.” Marc Lanting, makelaar bij Pandomo Makelaars, ging met Martin mee op bezichtiging en hebben die middag meteen een bod uitgebracht. “De volgende ochtend om half negen kreeg ik al telefoon dat het bod geaccepteerd was!”

“Voor mij was het echt 100% de juiste beslissing om een aankoopmakelaar in te schakelen. Het is fijn om iemand mee te hebben naar een bezichtiging die er echt verstand van heeft, die precies weet waar je op moet letten, snel kan schakelen en weet wat een goed bod is. Het geeft je een stuk meer zekerheid en ik kan het daarom echt aan iedereen aanbevelen. Ik weet zeker dat ik in mijn situatie zonder een aankoopmakelaar deze woning niet had kunnen aankopen.”

Begin augustus krijgt Martin de sleutels van zijn nieuwe woning. “Gelukkig hoef ik niet zolang meer te wachten. Een likje verf hier en daar en ik kan erin!”

Ook benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen bij het aankopen van een woning? Wij kunnen u helpen als wegwijzer, klankbord, raadgever en onderhandelaar. Voor vragen of meer informatie neem contact met ons op via het telefoonnummer 050 853 37 33.

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden