Groningen is de gezondste stad van Nederland, blijkt uit onderzoek van Arcadis. De adviesorganisatie vergeleek steden op het gebied van kenmerken die het RIVM heeft vastgesteld voor gezonde steden. Het gaat dan om de manier waarop de stedelijke kenmerken bijdragen aan een betere gezondheid van de burgers.Het gaat hierbij om zaken als voldoende buitenruimte, betere luchtkwaliteit, betere veiligheid, hygiëne en mobiliteit, de hoeveelheid groen en de recreatiemogelijkheden.Groningen heeft opvallend veel buitenruimte en heeft daarmee volgens Arcadis het gezondste leefklimaat van Nederland. Nijmegen en Maastricht staan op de tweede en derde plek.

Groningen is gezondste stad van Nederland!

De belangrijke pijlers waarop is getoetst zijn: voldoende buitenruimte, betere luchtkwaliteit, betere veiligheid, hygiëne en mobiliteit, de hoeveelheid groen en de recreatiemogelijkheden. Groningen is als stad positief in beeld gekomen door de opvallende hoeveelheid buitenruimte en heeft daarmee het gezondste leefklimaat van Nederland. Nijmegen en Maastricht staan op de tweede en derde plek.

In de top tien van de lijst ontbreken grote steden als Amsterdam. Op de twaalfde plaats is de stad Utrecht te vinden.

"Wereldwijd gezien scoren onze steden goed als het gaat om gezondheid", zegt een woordvoerder van Arcadis. "De levensverwachting van onze mensen is relatief hoog en het aantal jaren dat wij in goede gezondheid leven ook. Onze Gezonde Stad Index stond al op stapel vóór de coronapandemie. Juist deze pandemie benadrukt het belang van de gezonde stad."

Wij vinden dit goed nieuws voor alle inwoners van Groningen! En we zijn er trots op dat wij in deze mooie stad werkzaam zijn!

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden