In dit artikel geeft team Verhuur en Vastgoedbeheer u een kijkje in de keuken van de verhuurmarkt in deze bijzondere tijd. Wat is er veranderd tijdens de coronacrisis en zijn er nog wel huurders in deze onzekere tijd? Dit viel ons op:

De verhuurmarkt tijdens Corona

De verhuurmarkt

Groningen is en blijft voorlopig nog een stad waar de woningmarkt onder druk staat. Dit geldt voor zowel de koop- als ook de huurmarkt. Door de grote aantrekkingskracht van de stad en de mogelijkheden die Groningen biedt blijft Groningen een aantrekkelijke plek die veel woningzoekers trekt. Het aanbod is schaars en een woning vinden die aan alle wensen voldoet is al langere tijd lastig te noemen. Om een mooie plek te vinden doen velen concessies op hun woonwensen. Dat is in coronatijd niet veranderd.

Eerste weken  

Wij zagen na de aankondiging van onze premier op donderdag 12 maart eigenlijk meteen dat geplande bezichtigingen werden afgezegd en er weinig nieuwe afspraken werden ingepland.  De voornaamste reden hiervoor was onzekerheid. Onzekerheid over het wel kunnen organiseren van een verhuizing in deze tijd. Heb ik straks nog wel werk en kan ik de huur blijven betalen? Mag ik wel naar een bouwmarkt toe om dat klusje te doen in mijn nieuwe huurhuis?  En stel dat ik iets huur, maar ik mag de sleutel helemaal niet ophalen! Allemaal vragen waarop enige tijd door niemand een helder antwoord kon worden gegeven. Gelukkig duurde deze periode in Groningen niet erg lang.

Opvallende ontwikkelingen

De afgelopen tijd hebben we veel videobezichtigingen georganiseerd. Vooral voor huurders die niet uit Groningen komen (en er onder normale omstandigheden een dagje op uit zouden trekken om wat opties te bekijken) bleek dit een prima alternatief voor de fysieke bezichtiging te zijn. Voor ons een leuke en vooral nieuwe ervaring, maar natuurlijk missen we dan wel het persoonlijke contact. Gelukkig kunnen we nu zeggen dat dit geen negatieve gevolgen gehad, want het verhuren van huizen gaat ‘gewoon’ door, net zoals in de tijd voor corona.

Gelukkig zijn wij in het noorden minder getroffen door Covid-19 dan andere regio’s. Al snel werden er weer afspraken ingepland en konden we onze dienstverlening hervatten. Vanuit kantoor en ook vanuit huis. Pandomo Makelaars besloot als snel om - met in achtneming van de maatregelen die vanuit het RIVM waren opgelegd - bezichtigingen aan te blijven bieden waar wenselijk. De 1.5 meter afstand, maximaal 2 personen en geen handen schudden: we zijn er al bijna aan gewend! We vinden het jammer dat we het momenteel niet persoonlijker kunnen maken, maar het fijne is dat wij mensen blijvend konden helpen aan een woning en onze opdrachtgevers kunnen blijven bedienen.

Overweegt u ook uw woning te verhuren? Laat het ons weten. We gaan ook nu graag voor u aan de slag om een passende match te maken.

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden