De huizenmarkt is aangetrokken, de hypotheekrente is laag en starters storten zich massaal op de huizenmarkt. Tientallen bezichtigingen, envelopjes met biedingen en huizen die binnen een week verkocht zijn boven de vraagprijs. Het is tegenwoordig lastig om een huis te kopen. Dat heeft ook meneer H., aankoopklant van Vechtstraat 330, ondervonden.

“De aankoopmakelaar nam bij ons een hoop zorgen weg”

Meneer H. vertelt: “Wij wonen momenteel in een jaren dertig woning met een behoorlijke tuin. Hier hebben wij lange tijd gewoond samen met onze drie kinderen, maar inmiddels wonen twee van onze kinderen op zichzelf. Ook hebben wij nog een tweede huis in het buitenland en houden wij erg van reizen. Dit, in combinatie met het onderhoud van onze tuin, heeft ons doen besluiten om op zoek te gaan naar een appartement aan de rand van de binnenstad.”

Dit bleek nog niet zo makkelijk. “We hadden meerdere appartementen op het oog, maar elke keer waren wij net te laat. Als wij contact hadden met de verkopend makelaar van het appartement, dan was het  al verkocht. Het gaat allemaal zo snel!  Wij kregen hierdoor het idee dat wij constant achter de feiten aan liepen en dachten dat wij met een aankoopmakelaar meer succes zouden hebben”, aldus meneer H.

Meneer H. en zijn vrouw hebben een aantal makelaars bij hun thuis laten komen in verband met een waardebepaling van hun eigen huis. “We hebben een aantal makelaars gesproken, maar onze keuze viel uiteindelijk op Reimon de Wit van Pandomo Makelaars. De aankoopadviseur van Pandomo Makelaars, Bea Hakkeling, heeft vervolgens een afspraak met ons gemaakt om al onze woonwensen in kaart te brengen en zij heeft in een heldere uitleg aangegeven wat wij konden verwachten van de zoektocht met bijbehorende aankoopbegeleiding. Wij hadden tenslotte een missie, eerst aankopen en daarna onze eigen woning verkopen!”

“Wij hebben vervolgens samen met Reimon drie appartementen bekeken. Bij alle appartementen was Reimon goed op de hoogte van de staat van de woning en de verkoopprijzen van soortgelijke appartementen in de omgeving. Hierdoor kon hij goed de juiste vraagprijs onderbouwen. De derde woning die wij hebben bezichtigd was de Vechtstraat 330 en hier wilden wij graag een bod op uitbrengen. Reimon heeft eigenlijk verder alles voor ons geregeld. Dit nam bij ons een hoop zorgen weg. Ook de begeleiding na de aankoop was erg goed. Kortom: een makelaar die zijn werk zeer serieus neemt.”

Op 1 maart krijgt meneer H. de sleutels van hun nieuwe woning en op 1 april is de overdracht van hun oude woning, welke ook door Pandomo Makelaars is verkocht.

Ook benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen bij het aankopen van een woning? Wij kunnen u helpen als wegwijzer, klankbord, raadgever en onderhandelaar. Voor vragen of meer informatie neem contact met ons op via het telefoonnummer 050 853 37 33.

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden