Als verhuurpartij en beheerder van objecten geven we ook graag advies als het gaat om kostenbesparing. Wist u dat ook u mogelijk flink kunt besparen op de energiebelasting? Verhuurt u woningen inclusief (voorschot) gas en elektra? Dan heeft u mogelijk recht op teruggave van – een deel van – de energiebelasting! Onze verhuurmakelaar kan tot vijf jaar terug de energiebelasting voor u terugvragen. Sebastian de Vos kan dit snel voor u checken en efficiënt voor u regelen.

Besparen op energiebelasting

Wanneer heeft u recht op teruggave?

De teruggave is van toepassing op woningen die gezamenlijk zijn aangesloten op één energie en/of gasmeter. De hoogte van de teruggave hangt af van het aantal woningen achter een verbruiksmeter. Uw teruggave bedraagt maximaal € 375,- per woning per kalenderjaar. Wij kunnen de teruggave over de laatste vijf jaar aanvragen.

Praktijkvoorbeeld

Een verhuurder verhuurt 3 appartementen. De huurder betaalt zijn huurkosten inclusief elektriciteit en deze 3 appartementen zijn aangesloten op één energiemeter. Wij hebben voor deze verhuurder over de afgelopen vijf jaar een bedrag van ruim € 3500 aan energiebelasting terug gekregen. Daarnaast gaan wij ons er hard voor maken om voor de komende jaren € 900 per jaar aan energiebelasting terug te krijgen voor deze verhuurder.

Interessant voor u?

Verzorgt Pandomo Makelaars de verhuur van uw object(en)? Dan is over bovenstaande belastingteruggave al contact met u opgenomen. Verhuurt u zelf uw object? Ook dan kunnen wij deze mogelijke belastingteruggave voor u checken en compleet verzorgen.

Hierover wilt u vast meer weten! Sebastian de Vos helpt u graag verder.

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden