Al 25 jaar levert Pandomo Makelaars een bijdrage aan de Groninger woningmarkt. 25 Jaar lang vervullen wij woonwensen voor veel verschillende mensen, helpen we volgende stappen op de woningmarkt te zetten en ondersteunen we ontwikkelaars bij de verkoop van nieuwbouw. Onafhankelijk hypotheekadvies en geschikte huurders vinden voor onze beleggers: ook dat is Pandomo Makelaars!

25 jaar Pandomo Makelaars!

Sinds 1999 levert Piet Cazemier hieraan zijn bijdrage. "In goede en minder goede tijden, maar altijd heb ik het werken voor en samen met zakelijke en particuliere relaties geweldig mooi gevonden. Een jubileum als dit vraagt om een blik terug in de tijd. Maar veel liever kijk ik vooruit, naar mogelijkheden en kansen die nog voor ons liggen! Laat ik vooral niet vergeten mijn dank uit te spreken aan degenen die Pandomo Makelaars hebben gemaakt tot wat we nu zijn: collega’s, opdrachtgevers en relaties: veel dank voor het vertrouwen!", aldus Piet.

"Ik heb Pandomo Makelaars niet zelf opgericht. Die eer komt Nijestee en Boelens Jorritsma Makelaars toe. Het was 1996 en wist toen nog niet goed wat ik wilde. Uiteindelijk ben ik voor 4 jaar het leger ingegaan en heb ik bij defensie mijn makelaarspapieren gehaald. Eenmaal uit dienst ben ik aan de slag gegaan bij een makelaardij in Leek. Project Wolveschans in Leek was destijds het eerste nieuwbouwplan waarbij ik betrokken was. Omdat mijn ambities wel wat verder gingen heb ik op enig moment mijn ontslag ingediend, zonder uitzicht op iets anders. Heel toevallig sprak ik tijdens een bezichtigingsafspraak op mijn allerlaatste werkdag, een vennoot van Boelens Jorritsma Makelaars. En hij zei ‘Piet, kom hier maar even een praatje maken’.”

En zo kwam het dat Piet, nog jong en niet zo ervaren, op 1 september 1999 de dagelijkse leiding kreeg over het team ‘Pandomo Huizen en Verhuizen’. Doordat Nijestee en Boelens Jorritsma Makelaars de handen ineen hadden geslagen kon Pandomo Huizen en Verhuizen zowel de kopersmarkt als de verhuurmarkt bedienen. Pandomo Huizen en Verhuizen was feitelijk een verlengstuk (en dochteronderneming) van Nijestee en werd een zelfstandig opererend makelaarskantoor.

“We deden het goed, we hadden een leuk team en we leerden de corporatiewereld goed kennen. Het was een zeer waardevolle periode en de persoonlijke en zakelijke contacten van destijds zijn nog altijd goed en warm. De heisessies die we met elkaar hebben gehad, staan nog in mijn geheugen gegrift. In 2002 werd echter bepaald dat corporaties geen commerciële ‘verlengstukken’ meer in de markt mochten hebben. We mochten wel blijven bestaan, maar dan moest Nijestee zich als aandeelhouder terugtrekken. Nadat ikzelf de aandelen van Nijestee had overgenomen bouwden we verder aan een solide en professionele organisatie. We waren actief, zichtbaar aanwezig en genoten van ons mooie plekje aan de Grote Markt.”

De financiële crisis in 2008 had invloed op de makelaardij. Na het faillissement van Boelens Jorritsma Makelaars werd Piet volledig eigenaar van Pandomo Makelaars. Financieel gezien was dat wel een lastige periode. Maar juist ook in die tijd van crisis koos Pandomo Makelaars ervoor te blijven investeren in nieuwbouwontwikkelingen, wijkvernieuwing en digitalisering. In dezelfde periode werd de Oostkant van de Grote Markt gesloopt en moest Pandomo Makelaars verhuizen. We vonden een ruime plek aan de Griffeweg, waar we tot op de dag van vandaag te vinden zijn.

‘We doen het samen, als team’

Nu is het 25 jaar geleden dat Pandomo Makelaars (toen nog bekend onder de naam Pandomo Huizen en Verhuizen) het levenslicht zag. Ik vind dat we in die tijd een mooi bedrijf hebben neergezet dat uitstekend functioneert op een goed stel mensen. Dat is altijd het belangrijkste geweest. We doen het als team. Natuurlijk speel ik daarbinnen wel mijn rol, maar zonder mijn collega’s en hun Pandomo-hart, zou het niets geworden zijn. Ook voor de toekomst zie ik nog vele mogelijkheden. We zijn en blijven ambitieus, dus we gaan door!

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden