Groenewei

9613 CL Meerstad

prijs onbekend

Uw specialisten voor dit project

Nico Nijenhuis & Helene Klein

Nico Nijenhuis
& Helene Klein

Groenewei (de nieuwste wijk van Meerstad)

De woningverkoop in Meerstad verloopt voorspoedig! Meeroevers is nagenoeg uitverkocht en biedt nog ruimte aan slechts een paar nieuwe projecten. Tersluis is weliswaar nog volop in aanbouw maar om ook de komende jaren voldoende woningvoorraad te hebben en te houden, is besloten om te starten met de uitwerking van Meerstads nieuwste woongebieden: Groenewei!

Groenewei
In Groenewei, het gebied dat straks is gelegen tussen Meeroevers en Tersluis, worden ruim 300 woningen ontwikkeld. Naast deze woningbouwopgave zal er ook een voorzieningencluster, met ruimte voor een basisschool, kinderdagverblijf, (tijdelijke) supermarkt en een gezondheidscentrum worden gerealiseerd.

Naast deze opgave wordt er ook verder gebouwd aan het ‘groenblauwe raamwerk’. De uitgangspunten groen, landschap en water worden verder uitgewerkt om daarmee kwaliteit te scheppen voor de Groenewei én de navolgende nieuwe buurten. Bovendien versterken we hiermee ook de recreatieve kansen en de kwaliteiten voor flora en fauna in het gebied.

Groenewei laat zich het beste kenmerken als een woongebied met:

- Een dorps karakter;
- Zicht op de belangrijkste ontmoetingsplek van Meerstad, namelijk het Park;
- Een buurtoverstijgend centrum, met ruimte voor commerciële voorzieningen en een school;
- Een hogere woningdichtheid dan in de rest van Meerstad;
- Een mix van zowel koop- als (sociale) huurwoningen;
- Een veelzijdig aanbod van wonen in de natuur met rijwoningen, halfvrijstaande en vrijstaande woningen én kavels voor zelfbouw. Maar ook met appartementen en grondgebonden woningen voor senioren, zoals patiowoningen en bungalows.

Buurten Groenewei
In Groenewei wordt gestreefd naar een duidelijk herkenbaar karakter voor de wijk.

- Parkwand
De Parkwand is het visitekaartje van Meerstad. De bebouwing staat langs de Vossenburglaan, op de rand van Park Meerstad en is hoger en ‘steviger’ dan de rest van Meerstad. De architectuur is stenig, maar goede details, gevelgroen en de zonovergoten terrassen en balkons zorgen voor een levendig beeld.
In het meest oostelijke deel van de Parkwand wordt ruimte geboden voor voorzieningen, als een supermarkt en gezondheidscentrum, gecombineerd met woningbouw. De voorzieningen vormen een ruimtelijk onderdeel van de Parkwand.

- Groene hoven
De groene hoven bestaan uit een netwerk van kindvriendelijke, autoluwe hoven. Aan de voorzijde van de woningen lopen de hoven via de tuinen met veranda's en andere zitgelegenheden door tot aan de voordeur. De groene hoven zelf zijn ruim ingericht met speelplekken en wandelroutes. Parkeren wordt zoveel mogelijk opgelost uit het zicht en op eigen terrein.
Alle woningen in dit deelgebied zijn georiënteerd op de groene hoven, door de situering van de entree en grote raampartijen. Rijwoningen worden aan de zijde van het groene hof voorzien van een gebouwde overgang tussen de woning en het groene hof, bijvoorbeeld door een doorlopende, in de architectuur mee ontworpen veranda.

- Landschappelijke lijst
De bebouwing aan de landschappelijke lijst maakt een zachte overgang naar het groen. Een diversiteit aan woningtypes zorgt voor een ontspannen beeld. Er geldt een afwijkende regel voor materiaalgebruik: de gevels van de woningen aan de landschappelijke lijst dienen in het geheel of voor een substantieel deel opgetrokken te worden in hout.

- Dorpse straatjes
De woningen staan hier vlak aan de stoep en, in de architectuur mee ontworpen, zitelementen vormen de overgang tussen publiek en privé. De margezones (het deel van de kavel tussen de voorgevelrooilijn en de voorerfgrens) kunnen bewoners inrichten met zitjes of potten met bloemen en planten. Het intieme straatbeeld krijgt daarmee een groen karakter.
Evenals in de Parkwand wordt op enkele markante, goed zichtbare plekken voorzien in 'specials'. Deze specials wijken af van aangrenzende bebouwing door een afwijkende dakvorm of een groot, beeldbepalend raam, bijvoorbeeld minimaal etagehoog of een raam over meerdere verdiepingen, dat zich richt op de openbare ruimte.

bron: www.meerstad.eu

Over dit object

Overdracht
StatusOntwikkelgebied, in voorbereiding
Prijsprijs onbekend
Aantal Kavels300
Bouw
Bouwvormnieuwbouw
Type ObjectWoonhuis
Indeling
Woonoppervlaktevan tot

Project tijdlijn

  1. Conceptfase locatie ontwikkeling
  2. Indeling kavels bekend
  3. Type woningen concept
  4. In verkoop
  5. Uitverkocht
  6. Start bouw
  7. Oplevering

Geïnteresseerd?
Plan nu gelijk een infogesprek!

  • Eerlijk en onafhankelijk advies

  • Persoonlijke benadering en service

  • Direct inzicht in uw mogelijkheden

prijs onbekend

Buurtinformatie:
Slochteren (195 woningen met 490 inwoners)

Koop woningen
74%
Huur woningen
25%
Leeftijdsopbouw
0 - 14 jaar
15 - 24 jaar
25 - 44 jaar
45 - 64 jaar
65+ jaar
Samenstelling HuishoudensSlochteren
Eenpersoons23%
Zonder kinderen33%
Met kinderen45%
Refresh to make it work.
Terug naar zoekresultaten

Uw specialisten voor dit project

Nico Nijenhuis & Helene Klein

Nico Nijenhuis
& Helene Klein