Engelse Park

9722 AX Groningen

Wonen op een toplocatie in Groningen-Zuid.

Op een van de mooiste locaties van Groningen-Zuid, vlakbij het Sterrebos, de uitvalswegen en het centrum van Groningen, is een begin gemaakt met de ontwikkeling van een prachtig nieuw woonpark met ca. 96 koopwoningen. Geheel naar Engels voorbeeld en stilletjes verwijzend naar de historie van de plek wordt veel aandacht besteed aan het wonen in een groene en rijke setting met veel bomen, water en natuurlijke elementen. Het woongebied Engelse Park is nu nog in voorbereiding. De verkoop van de eerste woningen zal naar verwachting eind 2017/begin 2018 starten.

- Tuinwoningen, beukmaat 5,40 m, opp. 120 -130m², 1 parkeerplaats in openbaar gebied;
- Tuinwoningen, beukmaat 5,70 m, opp. 130 -140m², 1 parkeerplaats op eigen terrein;
- Tuinwoningen, beukmaat 6,00 m, opp. 140 -150m², 1 parkeerplaats op eigen terrein;
- Parkvilla’s, twee-onder-een-kap, opp. 160 -170m², parkeerplaats op eigen terrein;
- Parkvilla’s, vrijstaand/geschakeld, opp. 170 -190m², parkeerplaats op eigen terrein.

Gezond en duurzaam wonen, vlakbij de binnenstad

Engelse Park ligt op één van de mooiste plekken in Groningen-Zuid; op de voormalige Rijkskantorenlocatie tussen de Bachkade, Engelse Kamp, Haydnlaan en Kempkensberg. Aan het water van de Bachkade dus, en dicht bij het mooie wandelgroen van het Sterrebos. Een geweldige locatie voor een gezond en duurzaam woonpark, nu de nabijgelegen Ring Zuid (N7) volledig ondertunneld wordt. Door deze ondertunneling wordt het nabijgelegen Sterrebos gekoppeld met het stadspark en ontstaat een directe verbinding met de levendige binnenstad van Groningen. Op de fiets bent u straks in nog geen tien minuten verwijderd van alle voorzieningen in het centrum. Met de auto bent u binnen enkele minuten op de snelweg naar Joure (A7 naar Amsterdam) of Assen (A28 naar Zwolle).

Robuust wonen in een parkachtige omgeving

Bedaux De Brouwer Architecten werkt op dit moment aan het voorlopig ontwerp van de woningen in Engelse Park. De woningen zijn straks volledig afgestemd op de woonwensen van de toekomstige bewoners en voorzien van alle gemakken van deze tijd. De komende maanden wordt het voorlopig ontwerp omgezet naar een definitief ontwerp waarbij onder meer ook de materialisering voor de afwerking van de woningen wordt vastgesteld. Daarna zetten we de voorbereiding voor de verkoop van de eerste fase in gang. Het aanbod van de nieuw te bouwen koopwoningen zal divers zijn, zowel voor wat betreft de ligging als grootte, uitvoering en verkoopprijs. Uitgangspunt van het ontwerp is dat iedere woning straks uitzicht heeft op het park, de bomen en het water. U woont straks niet voor niets in de wijk Engelse Park!

Wonen op historische grond

De locatie van Engelse Park ligt precies op de plek waar voor vrijheid strijdende soldaten uit de eerste wereldoorlog werden opgevangen door de toentertijd neutrale Nederlanders. Op 11 oktober 1914 kwamen 1.500 manschappen van de First Royal Naval Brigade daarom in Groningen aan. Speciaal voor deze rekruten werd achter de huidige Van Mesdagkliniek (de vroegere stadsgevangenis) een compleet barakkenkamp ingericht met vele voorzieningen voor sport, huisvesting, verzorging, bewaking en ontspanning. Dit kamp werd in Groningen al snel het 'Engelse Kamp' genoemd.

Meld u aan als geïnteresseerde of volg dit project en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen.

Kenmerken

Overdracht

Aantal kavels
0
Aantal beschikbaar
0

Indeling

Buurtinformatie

Data: Villabuurt-Oost (475 woningen met 885 inwoners)

Koop woningen
54%
Huur woningen
46%
Leeftijdsopbouw
0 - 14 jaar
15 - 24 jaar
25 - 44 jaar
45 - 64 jaar
65+ jaar
Samenstelling HuishoudensVillabuurt-Oost
Eenpersoons50%
Zonder kinderen31%
Met kinderen19%
Terug naar zoekresultaten

Uw verkopende makelaar voor dit project

Nico Nijenhuis

Makelaar Nieuwbouw