Rottinghuis is sinds 1931 als aannemingsbedrijf gevestigd in Groningen. Vincent Tuiten is projectontwikkelaar bij Rottinghuis. Hij vertelt waar het bedrijf voor staat, maar gaat vooral in op het nieuwbouwproject aan de Van Ketwich Verschuurlaan dat binnenkort bij ons in verkoop komt.

Rottinghuis
Rottinghuis maakt deel uit van Koninklijke VolkerWessels en realiseert met circa 100 medewerkers een omzet van ruim 40 miljoen euro. Rottinghuis is actief in de sectoren woningbouw, utiliteitsbouw, woningverbetering en bouwservice en onderhoud. In eigen beheer ontwikkelt Rottinghuis woningbouw- en commercieel vastgoedprojecten in uitbreidingsplannen en herstructureringsgebieden. Vincent Tuiten is binnen Rottinghuis verantwoordelijk voor verschillende nieuwbouwprojecten.

Van Ketwich Verschuurlaan
Eén van zijn nieuwbouwprojecten is het project aan de Van Ketwich Verschuurlaan. Rottinghuis heeft onlangs het project overgenomen om de appartemententoren verder te realiseren.

“Dit plan omvat de bouw van 64 appartementen met een vloeroppervlak variërend van 77 tot 90 m², verdeeld over 16 verdiepingen. Alle woningen in het appartementencomplex zijn georiënteerd op het zuidwesten. Ook heeft elk appartement een ruim balkon op het zuidwesten zodat er optimaal kan worden genoten van deze unieke plek in Groningen-Zuid. Daarnaast heeft elk appartement 2 slaapkamers, een parkeerplaats op eigen terrein en een berging”, vertelt Vincent Tuiten.

Niet alleen de hoogwaardige appartementen zijn bijzonder, maar ook de locatie. “Het appartementencomplex komt op de plek waar de voormalige middelbare hotelschool staat. Het is gelegen aan de rand van de wijk Helpman. Door de gunstige ligging is het centrum en het recreatiegebied Hoornsemeer in minder dan 5 minuten te bereiken. De ring, de A28 en de A7 zijn zelfs op een steenworp afstand gelegen. Je zit dus zo op de snelweg!”

Planning
Eerst moet de voormalige middelbare hotelschool gesloopt worden. Daarna kan er begonnen worden met de bouw. “We zijn op dit moment bezig met de verdere ontwikkeling van het plan. Naar verwachting gaan wij de 2e helft van dit jaar beginnen met de officiële start verkoop en de voorbereiding van de bouw. In het voorjaar van 2018 kan er dan gestart worden met bouwen.”

Geïnteresseerd in dit nieuwbouwproject? Volg dan het project op onze website en wij houden u op de hoogte!

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden